Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een plant adopteren?

Tijdens onze openingstijden kun je langskomen om een plant te adopteren. Daarnaast bieden wij iedere zondagavond een plant ter adoptie aan. We plaatsen op onze Facebook-pagina een berichtje en sturen mensen die zich voor de maillijst hebben opgegeven een mailtje.

De spelregels voor de wekelijkse loting zijn als volgt:

* Plaats duidelijk onder de foto dat je de plant zou willen adopteren, of stuur een mailtje terug
* Wanneer je Facebook hebt: vind onze Facebook-pagina leuk
* In de loop van de week loten we tussen de geïnteresseerden
* De winnaar krijgt persoonlijk bericht
* De plant kan opgehaald worden in Haarlem (op een van onze twee locaties). Wij verwachten dat de plant binnen twee weken opgehaald wordt, zodat er weer plek is voor nieuwe donaties
* De plant is kosteloos, maar aangezien wij zelf investeren in potgrond en voeding etc., worden wij wel heel blij van een vrijwillige bijdrage

Wat kan ik allemaal doneren?

Natuurlijk kan je bij ons kamerplanten doneren. Als je plant te groot is geworden bijvoorbeeld, of als hij het niet zo lekker doet in huis. Het kan ook zijn dat je er gewoon op uit bent gekeken; dat is helemaal niet erg. Ook stekjes kun je aan het asiel doneren. Tuinplanten kunnen we helaas niet onderbrengen in het asiel.

Naast kamerplanten en stekjes zijn ook plantgerelateerde attributen welkom. Denk hierbij aan potten, schaaltjes, mosstokken, of potgrond die je over hebt. Laat het ons vooral weten!

Hoe werkt het doneren van een plant?

Als je een plant wil doneren aan Plantenasiel Haarlem kun je ons een persoonlijk bericht sturen. Dit kan via Facebook, Instagram of de mail. We willen graag eerst wat dingen weten voor we een plant opnemen in ons asiel. Bij groen licht kun je de plant langsbrengen tijdens onze openingstijden.

Wat willen jullie weten als ik een plant kwijt wil?

Als je een plant wil doneren, willen we graag weten waarom je de plant wegdoet, zodat wij daar eventueel rekening mee kunnen houden in het verzorgen van de plant. Daarnaast willen wij graag weten of de plant misschien last heeft van beestjes. Dit omdat wij willen voorkomen dat andere asielplanten besmet worden. Is dit het geval bij je plant? Laat het dan even weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Staan jullie open voor samenwerking met mij?

Wij gaan heel graag de samenwerking aan! Wil je een evenement met ons organiseren of heb je andere leuke idee├źn? Stuur ons een berichtje!

Wat als ik geen Facebook heb?

Als je geen Facebook hebt, is dat geen enkel probleem. Geef je op voor de lotingmaillijst door ons een mail te sturen. Nadat we je hebben toegevoegd ontvang je een keer per week een mail van ons.

Pin It on Pinterest