Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een plant adopteren?

Tijdens onze openingstijden kun je langskomen om een kamerplant te adopteren. De plant moet worden opgehaald in het Plantenasiel Haarlem (op de desbetreffende locatie). De plant is kosteloos, maar aangezien wij zelf investeren in potgrond en voeding etc., worden wij wel heel blij van een vrijwillige bijdrage

Wat kan ik allemaal doneren?

Natuurlijk kan je bij ons kamerplanten doneren. Als je plant te groot is geworden bijvoorbeeld, of als hij het niet zo lekker doet in huis. Het kan ook zijn dat je er gewoon op uit bent gekeken; dat is helemaal niet erg. Ook stekjes kun je aan het asiel doneren. Tuinplanten kunnen we helaas niet onderbrengen in het asiel.

Behalve kamerplanten en stekjes zijn ook plantgerelateerde attributen welkom. Denk hierbij aan potten, schaaltjes, mosstokken, plantentafeltjes of potgrond die je over hebt. Laat het ons vooral weten!

Hoe werkt het doneren van een plant?

Als je een plant wil doneren aan Plantenasiel Haarlem kun je ons een persoonlijk bericht sturen. Dit kan via Facebook, Instagram of de mail. We willen graag eerst wat dingen weten voor we een plant opnemen in ons asiel. Bij groen licht kun je de plant langsbrengen tijdens onze openingstijden.

Wat willen jullie weten als ik een plant kwijt wil?

Als je een plant wil doneren, willen we graag weten waarom je de plant wegdoet, zodat wij daar eventueel rekening mee kunnen houden in het verzorgen van de plant. Daarnaast willen wij graag weten of de plant misschien last heeft van beestjes. Dit omdat wij willen voorkomen dat andere asielplanten besmet worden. Is dit het geval bij je plant? Laat het dan even weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Staan jullie open voor samenwerking met mij?

Wij gaan heel graag de samenwerking aan! Wil je een evenement met ons organiseren of heb je andere leuke ideeën? Stuur ons een berichtje!

Wat als ik geen Facebook of Instagram heb?

Als je geen Facebook of Instagram account hebt, is dat geen enkel probleem. Door ons een mail te sturen kom je snel in contact met een van onze vrijwilligers.

Pin It on Pinterest