Adopteer

Adoptie-informatie

Tijdens onze openingstijden zijn altijd wat planten beschikbaar voor adoptie. Deze mogen voor een vrijwillige bijdrage worden meegenomen. Een vrijwillige bijdrage is breed op te vatten: deze kan ook bestaan uit potten, potgrond, plantenvoeding etc. Daarnaast zetten wij iedere zondagavond een plant ter adoptie op onze Facebook-pagina en via onze maillijst. 

De spelregels voor de wekelijkse loting zijn als volgt:

* Plaats duidelijk onder de foto dat je de plant zou willen adopteren, of stuur een mailtje terug
* Wanneer je Facebook hebt: vind onze Facebook-pagina leuk
* In de loop van de week loten we tussen de geïnteresseerden
* De winnaar krijgt persoonlijk bericht
* De plant kan opgehaald worden in Haarlem (op een van onze twee locaties). Wij verwachten dat de plant binnen twee weken opgehaald wordt, zodat er weer plek is voor nieuwe donaties
* De plant is kosteloos, maar aangezien wij zelf investeren in potgrond en voeding etc., worden wij wel heel blij van een vrijwillige bijdrage

 

Hoe vaak mag ik meeloten?

Elke keer dat je een plant wil adopteren, mag je meeloten en reageren onder de foto, of via de mail.

 

Hoe werkt het als ik geen Facebook-account heb?

Elke zondagavond – als wij een adoptieplant op onze Facebook-pagina aanbieden – sturen wij ook een mail naar geïnteresseerden die geen Facebook-account hebben. Heb je geen Facebook-account en wil je ook de wekelijkse mail met aanbod ontvangen? Stuur ons een mailtje (plantenasielhaarlem@gmail.com) en dan zetten wij je op de maillijst.

 

Wat kan ik allemaal vinden in het plantenasiel?

Natuurlijk kan je bij ons kamerplanten vinden. Daarnaast hebben we veel kweekpotjes/binnenpotjes, sierpotten en andere plantgerelateerde spullen die je voor een vrijwillige bijdrage mag meenemen. De plantentafeltjes die in de ruimte staan zijn te koop, evenals de plantenhangers (de opbrengsten van de hangers gaan naar de makers). Tot slot zijn er Plantenasiel Haarlem-tasjes verkrijgbaar voor de liefhebber!

Asielplanten die een nieuw huis gevonden hebben

Sierasperge
Monstera
Graslelies
Strelitzia

Pin It on Pinterest