Doneer

Donatie-informatie

Wat kan ik allemaal doneren?

Bij het Plantenasiel Haarlem kan je kamerplanten doneren. Als je plant te groot is geworden bijvoorbeeld, of als hij het niet zo lekker doet in huis. Het kan ook zijn dat je er gewoon op uit bent gekeken; dat is helemaal niet erg. Ook stekjes kun je aan ons doneren. Tuinplanten kunnen we helaas niet in het asiel onderbrengen.

Behalve kamerplanten en stekjes zijn ook plantgerelateerde attributen welkom. Denk hierbij aan potten, schaaltjes, mosstokken, of potgrond die je over hebt. Laat het ons vooral weten!

Hoe werkt het doneren?

Als je een plant wilt doneren aan Plantenasiel kan je ons een persoonlijk bericht sturen. Dit kan via Facebook, Instagram of de mail. Twijfel je of een plant nog goed genoeg is om gedoneerd te worden? Stuur een foto mee!  Voordat een plant wordt opgenomen in ons asiel, willen we graag nog wat dingen weten…

Wat willen jullie weten?

Als je een plant wil doneren, willen we graag weten waarom je de plant wegdoet, zodat wij daar eventueel rekening mee kunnen houden in het verzorgen van de plant. Daarnaast willen wij graag weten of de plant misschien last heeft van beestjes of ziekte. Dit omdat wij willen voorkomen dat andere asielplanten besmet worden. Beestjes kunnen zich presenteren in de vorm van rouwvliegjes in de potgrond, of witte/grijze/bruine/zwarte beestjes op of onder de bladeren of op de stelen. Is dit het geval bij je plant? Laat dit dan weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wanneer kan ik iets doneren?

Je bent welkom op een van onze vaste openingstijden, namelijk woensdag tussen 19:00 en 21:00 uur in De Baan en donderdag tussen 19:00 en 21:00 uur in wijkcentrum Alleman.

Mocht je echt niet in dat tijdsbestek kunnen, dan zullen we proberen een ander moment te plannen. Buiten onze openingstijden iets langsbrengen kan dus alleen op afspraak.

Moet ik betalen om iets te doneren?

Het doneren van een plant is volledig gratis. Wij kunnen helaas ook geen vergoeding geven bij donatie. Dit omdat wij ook geen kosten rekenen voor planten die geadopteerd worden.

Mag ik een plant adopteren in ruil voor mijn donatie?

Je kan zeker een plant adopteren op het moment dat je een donatie komt doen.

Gedoneerde planten bij aankomst in het plantenasiel

Laat weten wat je wil doneren via een persoonlijk berichtje op

Facebook / Instagram of via:

plantenasielhaarlem@gmail.com

Pin It on Pinterest