Doneer

 

Donatie-informatie

Wat kan ik allemaal doneren?

Natuurlijk kan je bij ons kamerplanten doneren. Als je plant te groot is geworden bijvoorbeeld, of als hij het niet zo lekker doet in huis. Het kan ook zijn dat je er gewoon op uit bent gekeken; dat is helemaal niet erg. Ook stekjes kun je aan ons doneren. Tuinplanten kunnen we helaas niet in het asiel onderbrengen.

Naast kamerplanten en stekjes zijn ook plantgerelateerde attributen welkom. Denk hierbij aan potten, schaaltjes, mosstokken, of potgrond die je over hebt. Laat het ons vooral weten!

 

Hoe werkt het doneren?

Als je een plant wilt doneren aan Plantenasiel Haarlem kan je ons een persoonlijk bericht sturen. Dit kan ofwel via onze Facebook-pagina, ofwel via de mail. Twijfel je of een plant nog goed genoeg is om gedoneerd te worden? Stuur een foto mee! Elke donderdagavond zijn we geopend van 19 – 21 uur en kan je langskomen om de plant te brengen. Als je plant echt te groot is om zelf te vervoeren, kunnen wij een vrijwilliger zoeken om de plant voor je op te halen. Maar voordat de plant wordt opgenomen in ons asiel, willen we nog wat dingen weten.

 

Wat willen jullie weten?

Als je een plant wil doneren, willen we graag weten waarom je de plant wegdoet, zodat wij daar eventueel rekening mee kunnen houden in het verzorgen van de plant. Daarnaast willen wij graag weten of de plant misschien last heeft van beestjes. Dit omdat wij willen voorkomen dat andere asielplanten besmet worden. Beestjes kunnen zich presenteren in de vorm van rouwvliegjes in de potgrond, of witte/grijze/bruine/zwarte beestjes op of onder de bladeren of op de stelen. Is dit het geval bij je plant? Laat het dan even weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

 

Wanneer kan ik iets doneren?

Je bent welkom op een van onze vaste openingstijden, namelijk donderdagavond tussen 19 – 21 uur en de eerste zaterdag van de maand van 10 – 13 uur. Mocht je echt niet in dat tijdsbestek kunnen, dan zullen we proberen een ander moment te plannen. Buiten onze openingstijden iets langsbrengen kan dus alleen op afspraak.

 

Moet ik betalen om iets te doneren?

Het doneren van een plant is volledig gratis. Wij kunnen helaas ook geen vergoeding geven bij donatie. Dit omdat wij ook geen kosten rekenen voor planten die geadopteerd worden.

 

Mag ik een plant adopteren in ruil voor mijn donatie?

Je kan zeker een plant adopteren op het moment dat je een donatie komt doen.

Gedoneerde planten bij aankomst in het plantenasiel

Laat weten wat je wil doneren via een persoonlijk berichtje op

Facebook / Instagram of via:

plantenasielhaarlem@gmail.com

 

Pin It on Pinterest