Over ons

Het asiel

Plantenasiel Haarlem is begin 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studenten die hun liefde voor planten wilden delen met de wereld. Het is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is.

In de loop van 2020 is het plantenasiel overgedragen aan een nieuw team, dat inmiddels van samenstelling is veranderd. Momenteel wordt het asiel gerund door een groepje enthousiaste vrijwilligers.

Alle gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden tijdens onze openingstijden. De adoptievader of -moeder kan de plant voor een vrijwillige bijdrage komen ophalen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Het team

Op dit moment bestaat ons team uit een aantal enthousiaste plantenliefhebbers. Ben jij ook helemaal gek van kamerplanten en wil je hier meer mee doen? Stuur ons vrijblijvend een bericht om te kijken of het vrijwilligerswerk wat voor jou is!

Pin It on Pinterest