Over ons

 

Het asiel

Plantenasiel Haarlem werd februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten willen delen met de wereld. Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is.

Aangezien wij zelf van kringloopwinkels houden, en planten onze grote hobby zijn, kwamen wij op het idee van een plantenasiel. Natuurlijk hebben wij zelf ook eens meegemaakt dat we planten toch niet zo leuk vonden na aankoop. Maar wat moet je daar nou mee? Naar de kringloop brengen? Verkopen?

We kwamen samen op het idee om een plantenasiel te beginnen, om een uitkomst te bieden voor dit dilemma. Hoewel het idee al een tijd in onze hoofden speelde, werd het werkelijkheid vanaf het moment dat we allebei in Haarlem gingen wonen. Vanaf januari 2018 werden er plannen gesmeed en vanaf februari 2018 werden de plannen concreet.

Wij doen dit omdat we duurzaamheid en zo groen mogelijk leven belangrijk vinden. Daarnaast vinden we het ook ontzettend leuk om te doen en worden alle gedoneerde planten met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig.

Wanneer de plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden tijdens onze openingstijden of via onze Facebook-pagina. De nieuwe adoptievader of -moeder kan de plant zonder betaling op komen halen. Plantenasiel Haarlem is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

De oprichters

Wij zijn Naomi en Marije, twee studentes met een liefde voor planten. We hebben elkaar leren kennen via het NoordHollands Jeugd Orkest in 2011 en spelen allebei dwarsfluit, wat naast planten één van onze andere liefdes is. Later speelden we nog samen in het VU-Orkest. Naomi studeerde toen Biomedische Wetenschappen en Marije ging het naar het Conservatorium van Amsterdam om dwarsfluit te studeren.

Op dit moment is Naomi bezig met haar master ‘Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences’ en volgt haar afstudeerstage bij de Leprastichting in Amsterdam. Marije heeft haar conservatoriumopleiding en bachelor geneeskunde afgerond en begint in 2019 met haar co-schappen. 

Naomi

Behalve van planten en onderzoek doen houdt Naomi van yoga, hardlopen, kringloopwinkels, vintage kleding, haar bullet journal en knutselen. Ze houdt niet van duiven.

Marije

Marije houdt behalve van planten van (klassieke) muziek, yoga, hardlopen, zeilen, dichten, speciaalbier, woordgrappen en modulaties. Ze houdt niet van gekookte andijvie.

 
 

Pin It on Pinterest