Over ons

 

Het asiel

Plantenasiel Haarlem werd februari 2018 opgericht door Marije en Naomi, twee studentes die hun liefde voor planten wilden delen met de wereld. Plantenasiel Haarlem is een initiatief dat kamerplanten opvangt die niet meer in hun oorspronkelijke huis kunnen blijven. Bijvoorbeeld wanneer ze te groot gegroeid zijn, wanneer ze het niet goed doen thuis, of wanneer de eigenaar erop uitgekeken is.

In de loop van 2020 werd het plantenasiel overgedragen aan een nieuw team, dat bestond uit Roosje, Laurie, Margot en Patricia, van wie de laatste twee nog actief zijn bij het asiel. Wij hebben het asiel overgenomen omdat we het een goed initiatief vinden. Hoe minder planten bij grofvuil of in de groenbak eindigen, hoe beter voor het milieu. Maar wij beheren het asiel ook omdat we het eenvoudigweg leuk vinden om te doen.

Alle gedoneerde planten worden met liefde opgevangen en verzorgd waar nodig. Wanneer een plant (weer) helemaal gezond is, wordt hij ter adoptie aangeboden tijdens onze openingstijden of via onze Facebook-pagina. De adoptievader of -moeder kan de plant zonder betaling op komen halen. Plantenasiel Haarlem is een vrijwilligersorganisatie en is niet uit op winst, maar stelt duurzaamheid en liefde voor planten als uitgangspunt.

Het team

Wij zijn Margot en Patricia. Hieronder stellen we ons voor.

Margot

Hee allemaal. Mijn naam is Margot. Ik ben afgestudeerd bioloog en op zoek naar een passende baan in stedelijke vergroening. Onlangs ben ik in Haarlem komen wonen. Het leek mij leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen om zo nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast kan je mij niet gelukkiger krijgen wanneer ik in de aarde kan wroeten. Behalve van tuinieren hou ik van koken, (vintage) shoppen, pinguïns, door de natuur fietsen en wandelen, en netflixen op de bank. Ik ben geen fan van witlof.

Patricia

Hoi allen, ik ben Patricia. Ik ben zelfstandig vertaler Engels-Nederlands en corrigeer daarnaast Nederlandstalige teksten. Eind 2019 begon ik met kamerplanten te rommelen en inmiddels is het een echte hobby geworden. Behalve van planten hou ik van paddenstoelen, sciencefiction, bord- en computerspellen, wandelen, diepzeedieren en (dag)dromen. Ik heb een hekel aan zonnebrandcrème.

Pin It on Pinterest