F.A.Q.

Hoe kan ik een plant adopteren?

Iedere zondagavond zetten wij een plant ter adoptie. We plaatsen op onze Facebook-pagina een berichtje en sturen mensen die geen Facebook hebben, maar wel in aanmerking willen komen voor adoptie, een mailtje.

De spelregels zijn als volgt:

* Plaats duidelijk onder de foto dat je de plant zou willen adopteren, of stuur een mailtje terug
* Wanneer je Facebook hebt: vind onze Facebookpagina leuk
* Op de eerstvolgende maandagavond loten we tussen de geïnteresseerden
* De winnaar krijgt persoonlijk bericht
* De plant kan opgehaald worden in Haarlem. Wij verwachten dat de plant binnen een week opgehaald wordt, zodat er weer plek is voor nieuwe donaties
* De plant is kostenloos, maar aangezien wij zelf investeren in potgrond en voeding etc, worden wij wel heel blij van een vrijwillige bijdrage

Wat kan ik allemaal doneren?

Natuurlijk kan je bij ons planten doneren. Als je plant te groot is geworden bijvoorbeeld, of als hij het niet zo lekker doet in huis. Het kan ook zijn dat je er gewoon op uit bent gekeken; dat is helemaal niet erg.

Naast het doneren van planten zijn ook gerelateerde attributen welkom. Denk hierbij aan potten, schaaltjes, mosstokken, of potgrond die je over hebt. Laat het ons vooral weten!

Hoe werkt het doneren van een plant?

Als je een plant wil doneren aan het Plantenasiel Haarlem kun je ons een persoonlijk bericht sturen. Dit kan ofwel via de facebook, ofwel via de site. Wij zullen dan overleggen bij wie de plant het beste gebracht kan worden. Vervolgens zullen wij een datum met je prikken waarop je langs kunt komen om de plant te brengen. Daarnaast willen we nog wat dingen weten voor we een plant opnemen in ons asiel.

Wat willen jullie weten als ik een plant kwijt wil?

Als je een plant wil doneren, willen we graag weten waarom je de plant weg doet, zodat wij daar eventueel rekening mee kunnen houden in het verzorgen van de plant. Daarnaast willen wij graag weten of de plant misschien last heeft van beestjes. Dit omdat wij willen voorkomen dat andere asielplanten besmet worden. Is dit het geval bij je plant? Laat het dan even weten. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Staan jullie open voor samenwerking met mij?

Wij gaan heel graag de samenwerking aan! Ben je op zoek naar een grote partij planten voor in je horeca gelegenheid? Of wil je graag macramé hangers in je kantoor? Of wil je een evenement met ons organiseren? Stuur ons een berichtje!

Wat als ik geen Facebook heb?

Als je geen facebook hebt, is dat geen enkel probleem. Geef je op voor de adoptienieuwsbrief die iedere zondag gestuurd wordt via de Adopteer pagina.

Pin It on Pinterest